Wat te doen?

De Panne staat vooral bekend om haar onmetelijke duinreservaten, haar brede strand en de immer gezellige drukte.

Strand

Het strand van De Panne is één van de breedste van de Belgische Kust. Plaats zat dus om te zonnen of te wandelen, maar ook voor de beoefenaar van tal van strand- en watersporten is het strand van De Panne een waar paradijs. Het brede strand, zonder golfbrekers en een zeer kleine hellingsgraad is daarenboven één van de meest kindvriendelijke van West-Europa. Ontdek de immense strandvlakte die het laagtij opwerpt, of geniet van deze ruime omgeving om, met de wind in de zeilen, een oefensessie strandzeilen af te werken. De Panne is trouwens de bakermat van deze sport. Ook oeverloos kuieren, een gezonde jogpartij, al dan niet met hond of een ontluikende ochtendwandeling te paard zijn maar enkele voorbeelden van de mogelijkheden die ons strand te bieden heeft.

De Panne, natuurlijk

Zilte zandkorrels, ruisende bomen, zoete druppels, koesterende zonnestralen... Beleef onze natuur. De Panne is een aaneenschakeling van talrijke reservaten. Ontdek de wandelende duinen van het Westhoekreservaat, de overgang tussen de Oosthoekduinen en de polders, de grazers van de Houtsaegerduinen en de fossiele duinen van het Cabour. De twee slufters aan het strand zorgen bij storm voor een waar spektakel.

Het Vlaams Bezoekerscentrum De Nachtegaal

Als u denkt dat er alleen maar meeuwen vliegen boven de zee en het strand, dan moet je absoluut eens langs het Vlaams Bezoekerscentrum De Nachtegaal, een initiatief van de Vlaamse overheid. De duinen tussen Duinkerke en de IJzermonding worden hier belicht. De ligging middenin de duinen zorgt er trouwens voor dat de bezoeker onmiddellijk met het duinlandschap kennis kan maken. De grijze betonstenen en het golvende, zinken dak zorgen voor een goede integratie van het gebouw in het omgevende duinlandschap.

Meer informatie nodig over De Panne? Contacteer ons

Bel ons

+32(0)474 32 91 21

Stuur ons een mailtje

info@espritdemer.be

Kom eens langs

Visserslaan 10 - 8660 De Panne

Evenementenkalender De Panne